Home NPO Radiodirecteur Jan Westerhof verlaat de NPO

Radiodirecteur Jan Westerhof verlaat de NPO

Jan Westerhof neemt op 1 oktober afscheid van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Sinds 2007 is hij directeur Radio en daarmee verantwoordelijk voor alle radiozenders. Jurre Bosman (zendermanager Radio 2 en Radio 5) neemt zijn taken voorlopig over.

‘Na een aantal maanden van afwezigheid is in goed onderling overleg besloten de arbeidsovereenkomst te beëindigen’, aldus de NPO.

Westerhof kwam in 1999 bij de publieke omroep. Hij was de eerste acht jaar lang zendermanager van Radio 1 en Radio 5. Hij kijkt met plezier en trots terug op zijn loopbaan bij de NPO: “Ik vond het uitdagend en een voorrecht om voor de publieke omroep te werken, samen met goed gemotiveerde en vakkundige collega’s.”

NPO-bestuursvoorzitter Shula Rijxman: “Jan is een radioman pur sang en heeft zich sterk gemaakt voor al onze publieke radiozenders, de digitalisering ervan en de interactie met het publiek via social media en visual radio. Hij laat stevige publieke radiomerken achter en een hecht team van radioprofessionals. Daar willen wij hem voor bedanken en wensen hem al het goede voor de toekomst toe.”