Home Regionale radio Omroep NH moet 21 banen schrappen

Omroep NH moet 21 banen schrappen

Er verdwijnen 21 banen bij de regionale omroep NH (Noord-Holland). Dat heeft directeur Paul van Gessel tegen het personeel gezegd. De regionale omroepen moeten bezuinigen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat op te vangen door de regionale omroepen bestuurlijk te laten fuseren. Maar dat plan werd vorige week alsnog van tafel geveegd.

Het was de bedoeling een landelijke organisatie op te richten, de Regionale Publieke Omroep (RPO). Maar uiteindelijk vonden acht van de dertien omroepen dit toch geen goed idee. NH wilde het juist wél. “NH en AT5 werken in eigen huis al een paar jaar samen in één mediabedrijf. De efficiency-voordelen zijn zo groot dat ik ervan overtuigd ben dat dit de route was om de bezuinigingen voor de sector op te vangen zonder de content al te zwaar te raken”, zegt Van Gessel.

De omroep moet nu 1,7 miljoen euro bezuinigen. Bij het management verdwijnen drie van de zeven banen. Ook wordt er veel bezuinigd op techniek en overhead. De redactie zal met zeven banen inkrimpen – dat is zo’n tien procent van het totaal.

Er komt een vrijwillige vertrekregeling. Gedwongen ontslagen zullen waarschijnlijk onvermijdelijk zijn.