Radio Veronica start morgenochtend met ‘Het Basispakket’: een lijst muziek die je volgens de muziekredactie van het radiostation minstens één keer in je leven gehoord moet hebben. De rest van het jaar, dus tot en met 31 december, is deze selectie te horen in plaats van de normale programmering van Veronica.

“Het Basispakket is gevuld met onverwoestbare klassiekers, maar ook met wonderschone liedjes die nooit het absolute hoofdpodium haalden. Met bands die hele stromingen veroorzaakten tot artiesten die op hun eigen eiland uitgroeiden tot de iconen van hun tijd”, aldus een woordvoerder van Radio Veronica. Bijzonder is dat de lijst op alfabetische volgorde van de titels van de platen wordt uitgezonden.

Radio Veronica worstelt ieder jaar met de concurrentie van de ‘Top 2000’. Het radiostation programmeert zijn ‘Top 1000 Allertijden’ dan ook altijd eerder in december of zelfs in november. Andere jaren heeft Veronica de lijst wel vaak herhaald in de laatste week van het jaar en er zijn zelfs jaren dat dit non-stop gebeurde.

Dit jaar probeert Veronica met ‘Het Basispakket’ twee weken lang iets nieuws. Wie er wanneer presenteert heeft het radiostation niet bekendgemaakt.