Home Landelijke radio Radio Veronica stopt met Soulshow

Radio Veronica stopt met Soulshow

Radio Veronica stopt in december definitief met de Soulshow. Afgelopen maandag werd al bekend dat ‘mister Soulshow’ Ferry Maat stopt met het zaterdagavond programma. Hij heeft last van z’n gezondheid en het weekendprogramma wordt hem net te veel. Hij blijft wel gewoon doordeweeks zijn programma ‘Maat in de Middag’ maken.

"Ik vind het ontzettend jammer dat Ferry heeft besloten te stoppen met de ‘Soulshow’", zegt Program Director Uunco Cerfontaine. "Maar het wordt hem gewoon te zwaar naast al zijn andere werkzaamheden. Daar heb ik alle begrip voor. Het is zo’n legendarisch programma dat door niemand anders gepresenteerd kan worden dan ‘Mister Soulshow’ himself, dus met dit besluit van Ferry stopt ook de ‘Soulshow’ definitief. Maar gelukkig blijft Ferry wel ‘Maat in de Middag’ presenteren, dus kunnen de Radio Veronica-luisteraars nog gewoon van zijn vakmanschap blijven genieten."

Ferry Maat heeft met kleine tussenstopts 36 jaar lang de Soulshow gemaakt. In 2007 won Ferry nog een Marconi Oeuvre Award van Broadcast Press Hilversum. De vakjury roemde Ferry om zijn baanbrekende werk waarmee Nederland kennis maakte met soul, funk en disco. In april vorig jaar werd Ferry Maat ook nog eens onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

"De beslissing was moeilijk, maar nu ’t zover is kan ik alleen maar terugkijken op een fantastische periode in mijn leven", zegt Ferry Maat. "Als je er achter komt dat je show van invloed is geweest op de carrière van een flink aantal top-dj’s, besef je dat ’t allemaal niet voor niets is geweest. De laatste vijf jaren ‘Soulshow’ bij Radio Veronica waren weer als vanouds en de prijzenregen zal ik niet snel vergeten. Het afgelopen jaar heb ik problemen met mijn gezondheid gehad en dat is de reden dat ik nu stop met de ‘Soulshow’. Vanaf januari kan ik me dan volledig op ‘Maat in de Middag’ concentreren, want stoppen met radio?? …..NEVER!!"

Het is nog niet duidelijk wat er op de plek van de Soulshow komt.