Home Landelijke radio Radio 4 viert 120-jarig jubileum Koninklijk Concertgebouworkest

Radio 4 viert 120-jarig jubileum Koninklijk Concertgebouworkest

Radio 4, Nederland 2 en de AVRO staan uitgebreid stil bij het 120-jarig jubileum van het Koninklijk Concertgebouworkest. Van 20 tot en met 24 oktober komt het Radio 4 programma De Klassieken iedere ochtend live vanuit het Concertgebouwcafé, met optredens van leden van het Concertgebouworkest en gesprekken met bijzondere gasten. Op vrijdagavond 24 oktober zendt Radio 4 het jubileumconcert rechtstreeks vanuit het Concertgebouw uit, waarvan de AVRO op televisie verslag doet.

Maartje van Weegen presenteert op Radio 4 het ochtendprogramma De Klassieken iedere doordeweekse dag van 09:00 tot 12:00 uur. Tijdens de jubileumweek ontvangt zij gasten die een bijzondere band hebben met het Koninklijk Concertgebouworkest. Tijdens het programma treden ook musici van het orkest op.

Vrijdagavond presenteert Peter Bree op Radio 4 van 20:00 tot 23:00 uur rechtstreeks het Jubileumconcert van het Koninklijk Concertgebouworkest vanuit het Amsterdamse Concertgebouw. Daarin zijn onder andere het Derde pianoconcert van Beethoven, een aria van Rossini en ‘Till Eulenspiegel’ van R. Strauss te horen. Chef-dirigent Mariss Jansons leidt het orkest en als solisten werken pianiste Mitsuko Uchida en sopraan Tania Kross mee.