Home Landelijke radio Radio Veronica en Kink FM eren Bob Marley

Radio Veronica en Kink FM eren Bob Marley

Patrick Kicken geeft aankomende donderdag tijdens zijn ochtendprogramma op Radio Veronica gratis wiet weg. Dit ter ere van de 25e sterfdag van zanger Bob Marley. Iedere keer als er een nummer van de artiest voorbij komt, kunnen de luisteraars een zakje wiet winnen.

“Bob Marley is met recht de grootste Reggae-artiest aller tijden. Jammer dat hij zo vroeg aan zijn einde moest komen. Gelukkig hebben we zijn muziek nog! Onder het genot van een stickie in de zon staan we in stijl stil bij de overlijdensdag van Bob Marley”, aldus Patrick Kicken.

Ook Kink FM staat stil bij de sterfdag van Marley. Morgenavondi trapt reggae-specialist Dr. Ska af met een Marley-special. In ‘2 Meter De Lucht In’ ontvangt Jan Douwe Kroeske donderdag zanger Pieter Both van de Nederlandse reggaeband Beef. Verder zijn er de hele dag interviews over Bob Marley, de rastafari-cultuur, er is een weed proef-experiment en de Nederlandse reggaeband Ziggi treedt live op.

De Bob Marley-dag wordt ’s avonds tussen 22:00 en 24:00 uur afgesloten in ‘2 Meter Live’. Dat gebeurt door middel van een uitgebreide documentaire over de vele zoons en dochters van Bob Marley. Zij zijn inmiddels ook erg succesvol met hun muziek.

Initiatiefnemer en Bob Marley-kenner Flip van der Enden: “Behalve vier vrouwen en twaalf kinderen heeft Bob Marley ook een schat aan tijdloze muziek nagelaten. En Bob Marley is nog steeds de enige mondiale ster uit de derde wereld. Genoeg redenen dachten we om de man en zijn muziek te eren.”

Marley stierf op 11 mei 1981 aan de gevolgen van kanker. In de jaren 70 en 80 zette Bob Marley samen met zijn band The Wailers de reggaemuziek en de Jamaicaanse cultuur definitief op de kaart. Songs als No Woman No Cry, Could You Be Loved en Stir It Up groeiden uit tot echte klassiekers.