Home Landelijke radio Wim Jansen nieuwe adjunct-hoofdredacteur Wereldomroep

Wim Jansen nieuwe adjunct-hoofdredacteur Wereldomroep

Wim Jansen, nu adjunct-hoofdredacteur van dagblad Trouw, is benoemd tot adjunct-hoofdredacteur ‘features, thema’s en achtergronden’ van Radio Nederland Wereldomroep. Samen met hoofdredacteur Joop Daalmeijer en adjunct-hoofdredacteur Ardi Bouwers vormt hij de journalistieke leiding van de internationale omroep van Nederland. Als lid van de hoofdredactie krijgt Jansen vanaf 1 juli de verantwoordelijkheid over achtergrondprogramma’s in negen talen. Bovendien vult hij, afgewisseld door Joop Daalmeijer en Ardi Bouwers, de functie van dagchef in.

Wim Jansen (53) maakt na 28 jaar dagbladjournalistiek en nieuwe media de overstap naar radio, televisie en internet. “Het grote verschil, en daar zit voor mij de uitdaging, is de verscheidenheid van het publiek: de stem van de Wereldomroep wordt letterlijk over de hele wereld gehoord, in vele talen. Dat vereist, meer nog dan bij dagbladen, coördinatie over een heldere inhoudelijke lijn. Maar de journalistieke kwaliteit en betrouwbaarheid is hetzelfde.”

Hoofdredacteur Joop Daalmeijer is zeer verheugd over de benoeming: “Ik ben blij dat we een man met een enorme journalistieke ervaring kunnen aangetrokken. Hiermee versterken wij ons op het gebied van thema- en achtergrondprogramma’s, zowel in de radio-uitzendingen als op de websites. En juist met onze dagelijkse featureprogramma’s onderscheidt de Wereldomroep zich van bijvoorbeeld de BBC World Service, Deutsche Welle en Radio France Internationale.”

Jansen hield zich als buitenlandredacteur en chef-buitenland bij Trouw al intensief bezig met internationale achtergronden. “Vooral zijn kennis over de VS, Latijns-Amerika en Azië is een grote aanwinst voor de hoofdredactie,” aldus Daalmeijer.