Home Landelijke radio Radio Veronica boos over item Jeroen van Inkel

Radio Veronica boos over item Jeroen van Inkel


Radio Veronica overweegt juridische stappen tegen Jeroen van Inkel wegens het stelen van een radiorubriek. Dat heeft de radiozender bevestigd aan RTL Boulevard. Volgens Veronica heeft Jeroen van Inkel de radiorubriek De Plaat en zijn Verhaal gejat.

Het item werd ooit bedacht door Erik de Zwart en is sinds 2003 in het programma van Bart van Leeuwen te horen. Deze week bleek dat Jeroen van Inkel een soortgelijke rubriek in zijn programma heeft onder de titel Kerstplaat en zijn Verhaal.

Bart van Leeuwen is nu boos op zijn ex-collega bij Veronica omdat het onderdeel wel erg veel op zijn rubriek lijkt. Via Twitter zei hij: "Jeroen van Inkel is nu dus echt z'n creativiteit kwijt: Plaat en z'n (kerst)verhaal op Q-music. Dat is MIJN item op Radio Veronica!"

Radio Veronica onderzoekt of ze juridisch iets kunnen ondernemen. Volgens de zender is het niet de eerste keer dat Q iets van ze heeft overgenomen. "Het gebeurde ook al met de Top 1000 en de 'Ninetees hitlijst", aldus een woordvoerder.

In een reactie aan RTL Boulevard zegt Jeroen van Inkel blij te zijn dat Bart van Leeuwen naar zijn radioprogramma luistert. "Ik maak me niet zo druk over eventueel juridische stappen, bring it on!" Volgens Jeroen bezondigt elke dj zich wel eens aan 'de plaat en z'n verhaal, bij het af- en aankondigen van ene nummer, waarbij dat iets over dat liedje wordt verteld. "Ik snap de ophef dan ook niet. Bovendien wordt de rubriek geen vast onderdeel van mijn show." 

Vorig artikelBand Aid op 1 in Christmas Top 50 van Sky Radio
Volgend artikelWietze de Jager wint The Voice of Q