Home Landelijke radio Band Aid op 1 in Christmas Top 50 van Sky Radio

Band Aid op 1 in Christmas Top 50 van Sky Radio


Band Aid staat op nummer 1 in de Christmas Top 50 van Sky Radio. De lijst wordt 16, 23 en 25 december uitgezonden op het radiostation. De afgelopen twee weken konden de luisteraars van Sky Radio de lijst samenstellen via internet.

Ondanks dat de top 5 compleet uit oude kerstplaten bestaat, is er toch een nieuw geluid in de lijst, zegt Frans van Dun, Music Director van Sky Radio. "Het aanbod van goede, nieuwe kerstplaten is groot en de luisteraar waardeert dat met een stem. Artiesten als Coldplay (op 40 met Christmas Lights), Miss Montreal (op 20 met Being Alone At Christmas) en Natasha Bedingfield (op 48 met Shake Up Christmas) staan te trappelen om het stokje over te nemen van oude bekenden als Wham! en Mariah Carey."

Luisteraars waarderen daarnaast de moderne uitvoeringen van klassieke kerstplaten. Van Dun: "Michael Bublé (drie noteringen: 14, 26 en 37) en Trijntje Oosterhuis (op nummer 32) zijn voorbeelden van artiesten die dat heel goed doen. Ze geven legendarische kerstplaten een nieuw fris geluid."

De Top 5 ziet er dit jaar als volgt uit:
1. Band Aid – Do They Know It’s Christmas?
2. Wham! – Last Christmas
3. Chris Rea – Driving Home For Christmas
4. Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You
5. Paul McCartney – Wonderful Christmas Time

Vorig artikelJaarmixen op 3FM, Slam!FM en Radio 538
Volgend artikelRadio Veronica boos over item Jeroen van Inkel