Home Landelijke radio Radio uit tijdbestedingsonderzoek gehouden

Radio uit tijdbestedingsonderzoek gehouden

De beluistering van radio is uit het Tijdbestedingsonderzoek over 2008 gehouden dat is uitgevoerd door Spot, de organisatie van tv-bedrijven, radioclub RAB en buitenreclameclub PBE. Daaruit blijkt dat Nederlanders opnieuw langer achter internet zitten dan voorgaande jaren. In 2008 was het 80 minuten per dag. In 2006 was het nog 43 minuten. Dagelijks is 44 procent van de bevolking op de een of andere manier actief met internet.

Het onderzoek is voor het grootste gedeelte online uitgevoerd door No Ties onder ruim 2.700 respondenten die elk gemiddeld 1,5 dag hun tijdbesteding hebben geturfd, en voor een deel telefonisch door Intomart.

De cijfers over de radiobeluistering zijn niet meer te vinden in het onderzoek. De radioorganisatie RAB wil er in eerste instantie nog niets over kwijt. Paul van Niekerk, directeur van Spot: "De resultaten waren voor de radio ineens erg laag. Dat kwam de radiowereld niet goed uit, dus hebben ze besloten om dat niet te laten publiceren. Ze gaan proberen om betere cijfers te krijgen door een koppeling met de kijk- en luistercijfers."

De dag is ingedeeld in slapen en persoonlijke verzorging: 10,7 uur, verplichtingen: 7,1 uur, onderweg zijn: 1,1 uur en vrije tijd: 9,1 uur. Verplichtingen maken 25 procent van de tijd uit, vrije tijd 33 procent.