Home Landelijke radio RTV Maarssen eind deze maand van start

RTV Maarssen eind deze maand van start

RTV Maarssen gaat na een aanloopperiode zaterdag 28 juni echt live de lucht in. Wethouder Erik van Esterik geeft die dag de aftrap in winkelcentrum Bisonspoor waar die hele dag live wordt uitgezonden vanaf locatie. RTV Maarssen hoopt dat zo veel mogelijk inwoners, maar ook bijvoorbeeld wijkverenigingen en sportclubs komen om de uitzendingen invulling te geven. Ook zijn er live-optredens, worden er verzoekplaten gedraaid en zijn er prijzen te winnen.

RTV Maarssen wilde in eerste instantie half juli vorig jaar al beginnen, maar dat was te positief. De afgelopen maanden heeft de omroep gebruikt voor een uitvoerige proefperiode. "We hebben de tijd genomen voor de normale aanloopproblemen. Zowel technisch als in de organisatie hebben we veel problemen moeten oplossen om een nieuw radiostation voor Maarssen te realiseren", zegt Sjors van Eijl, de voorzitter van RTV Maarssen.

Momenteel worden uitzendingen gemaakt in samenwerking met basisschool ’t Palet, er is een politiek programma en elke werkdag ‘Geen gemaarssen’ met nieuws uit Maarssen. "Maar na de zomer willen we meer", zegt Van Eijl.

Zodra zich meer vrijwilligers melden kan de omroep verslag gaan doen van alles wat zich in Maarssen afspeelt. "Of het nu gaat om sport, schoolactiviteit, cultuur of politiek, wij zijn er klaar voor", zegt mede-oprichter en hoofdredacteur Arjan Kroon.

RTV Maarssen heeft ook een vergunning om te starten met het maken van tv-uitzendingen via de kabel. Ook daar wordt pas mee gestart als er voldoende nieuwe vrijwilligers zijn. "Met veel enthousiasme en professionele inzet is reeds veel bereikt. En er wordt veel geleerd, want we werken met allemaal vrijwilligers die iets willen en kunnen leren", zegt Kroon.