Home Landelijke radio Radio M Utrecht gooit muziekbeleid om

Radio M Utrecht gooit muziekbeleid om

Radio M Utrecht gaat vanaf 1 maart de muziek op de zender helemaal aanpassen aan de doelgroep. Er zal voornamelijk nog maar muziek uit de jaren ’60, ’70 en Nederlandstalige muziek te horen zijn. "Wij gaan zitten tussen Radio 2 en 5 in", aldus programmaleider Rob Wilson van de publieke regionale omroep. "Maar dat betekent niet dat er geen nieuwe platen of bijvoorbeeld 80’s meer voorbij zullen komen. Nieuwe platen die passen bij de muzikale smaak van de leefstijl-groepen waar we ons met name op richten, zullen we zeker blijven draaien", laat Wilson aan RadioFreak.nl weten. Hij breekt daarmee met de trend om juist te proberen te verjongen.

"Van alle muziek zal 25 procent Nederlandstalig zijn. En er komt dagelijks tussen 09:00 en 10:00 uur een speciaal Nederlandstalig uurtje", zegt Wilson.

Tijdens de ROOS dagen van de regionale omroepen verwonderde Radio 2-zendermanager Kees Toering zich over de muziekkeuze van de regionalen. De smaak van de toch vaak oudere luisteraar met lage opleiding, komt niet overeen met de ‘verjongings-muziek’ die de zenders draaien.
RTV Utrecht is de eerste omroep die zich lijkt aan te passen aan het publiek. Ook bij RTV Rijnmond lijkt het besef er te zijn dat er een probleem is. "Het is een dilemma. Je moet meegaan met je ouder wordende publiek en dan kan je straks het licht uit doen, óf je blijft toch proberen je luisterpubliek te verjongen", aldus Eric Wehrmeijer van de Rotterdamse zender.