Home Landelijke radio Radio 555 voor slachtoffers aardbeving Haïti gaat door

Radio 555 voor slachtoffers aardbeving Haïti gaat door

De landelijke radiostations organiseren komende donderdag Radio 555 tussen 06:00 en 21:00 uur om geld op te halen voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Onder meer 3FM, Radio 538, Q-music en Radio Veronica doen mee aan het project. In de avond is er ook een actie op de televisie voor hetzelfde doel. Radio 555 zendt overdag uit en de televisie neemt het ’s avonds over, onder meer op Nederland 1, SBS 6 en RTL 4.

Radio 555 werd in 2005 georganiseerd voor de slachtoffers van de tsunami en refereert aan giro 555. Sinds de aardbeving in Haïti afgelopen dinsdag gingen er geluiden op om met de radiozenders opnieuw de handen in één te slaan, vrijdag is er ook daadwerkelijk overlegd en een plan opgesteld. De samenwerkende hulporganisaties zijn hier mee akkoord gegaan.

De komende dagen worden de programmering en overige details bekend gemaakt.

“Wij zijn ontzettend blij dat de verschillende zenders de handen ineengeslagen hebben om ons te helpen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers van deze verschrikkelijke aardbeving”, aldus Farah Karimi van de SHO. “Er is veel geld nodig, niet alleen voor de noodhulp, maar ook voor de wederopbouw in de jaren daarna. En we merken nu al dat het publiek graag wil helpen.” Er is inmiddels al 6,6 miljoen binnen op Giro 555.