Home Landelijke radio Radio 538 wil het klassieke frequentiekavel

Radio 538 wil het klassieke frequentiekavel

Radio 538 heeft vandaag in een brief aan de Minister van Economische Zaken, de Staatssecretaris van OC & W en de Tweede Kamer laten weten dat ze het klassieke geclausuleerde kavel, het onverdeeld gebleven kavel A8, wil hebben. Zelf wil ze daar dan een klassiek station op beginnen.

Directeur Lex Harding van Radio 538 vindt dat het niet verdelen van het kavel tot een verschraling van het radioaanbod heeft geleid. “Radio 538 is van oordeel dat het heel wel mogelijk is om, naast onze bestaande zender, een klassieke zender economisch rendabel te exploiteren en zou graag voor die optie in aanmerking komen. Daarmee zou recht gedaan worden aan de wens van het publiek om over een populair klassiek aanbod te beschikken, naast het aanbod van de publieke zender Radio 4.”

De Kamer vergadert volgende week over het klassieke pakket dat nog geen eigenaar heeft. Dat komt omdat Sky Radio (Classic FM) niet in aanmerking kwam, omdat één bedrijf maximaal twee landelijke FM-frequenties mag bezitten. De overheid verdeelde het klassieke kavel niet, omdat er te weinig partijen op hadden ingeschreven en er dus eigenlijk niets te kiezen viel.

In de brief dringt Harding er bij de Kamerleden en betreffende staatssecretarissen op aan om een nieuwe inschrijving te organiseren voor aanbieders van klassieke muziek via de ether.

Meerdere partijen willen het kavel hebben. Radio 10 FM wil ervoor in aanmerking komen als het het pakket van de Gouwe Ouwe Zender niet kan krijgen. Daarnaast is ook Arrow Classic Rock geïnteresseerd. Beide zenders willen alleen geen klassieke muziek gaan uitzenden.