Home Landelijke radio Keizerstad FM wil wat van Apeldoorn maken

Keizerstad FM wil wat van Apeldoorn maken

Keizerstad FM wil serieus gaan bekijken hoe het de frequentie die het kreeg in Apeldoorn wil gaan invullen. Dat schrijft de Apeldoornse Courant. De zender, die zich oorspronkelijk alleen op Nijmegen en Arnhem richtte, kreeg bij toeval de frequentie toegewezen.

Bij de veel besproken verdeling van FM-frequenties moest Keizerstad zich inschrijven om het traditionele gebied opnieuw toegewezen te krijgen. In het pakket Arnhem/Nijmegen zat ook een etherfrequentie voor Ede en Apeldoorn. Die plekken zijn Keizerstad dus min of meer in de schoot geworpen. Directeur Ignas Kuppens is er echter niet minder blij mee. Hij wil in beide nieuwe steden volwaardige lokale edities uit gaan zenden. Dat betekent dat in Apeldoorn straks dezelfde muziek is te horen als in Arnhem, Nijmegen en Ede, maar dat op elk half uur er Apeldoornse informatie op de zender komt. Met nieuws, sport, agenda‘s en serviceberichten. Keizerstad gaat daarvoor gebruik maken van een persbureau. Ook is de commerciële omroep straks geregeld aanwezig bij evenementen in Apeldoorn.

Keizerstad FM mag al sinds 1 juni uitzenden via de Apeldoornse etherfrequentie (94.0), maar juist omdat het goed voor de dag wil komen, is de ‘lancering’ een paar maanden later.

Waar Kuppens zijn commerciële station als iets nieuws beschouwt, ziet Omroep Apeldoorn Keizerstad wel degelijk als een concurrent. Net afgetreden voorzitter Jan Brouwers van Omroep Apeldoorn zei onlangs weten dat die organisatie snel om moet, mede om Keizerstad voor te blijven.