Home Landelijke radio Giel Beelen zet ochtendshow voorlopig zonder redactie voort

Giel Beelen zet ochtendshow voorlopig zonder redactie voort

Giel Beelen

Giel Beelen is maandag zijn ochtendshow op 3FM begonnen zonder al zijn vaste medewerkers. De sidekicks, redacteuren en andere mensen achter de schermen zijn voor voorlopig afwezig.

Beelen zei maandag tijdens zijn eerste uitzending van 2016 dat hij ‘weer echt radio wil maken’. De dj ontvangt niet meer dagelijks een band in de studio, ook is een aantal vaste rubrieken uit het programma verdwenen.

“Ja ik heb deze week besloten om weer even alleen in de studio te zitten zonder mensen aan de andere kant van het glas”, laat Beelen in een reactie aan RadioFreak weten. “Ik heb niet de illusie dat ik dat voor altijd wil maar zoals gezegd: ik wil weer radio maken in plaats van uitvoeren. Mijn ochtendshow is al meer dan 10 jaar volop in beweging met het komen en gaan van items. Dat lijkt mij heel gezond. Eén ding blijft onveranderd en dat is dat het programma Giel heet en Giel is.”

“Ik ben nou eenmaal iemand die houdt van vernieuwing en erin gelooft dat dit het moment is om radio (ook voor jongeren) toekomst te geven. Vandaar deze tijdelijke back to basics mode. Liefde voor de radio!”, aldus de dj.

Vernieuwing
Beelen zei vorig jaar in het boek ’50 Jaar 3FM’: “Als ik baas was geweest van 3FM, dan had ik mijzelf in 2015 van de ochtend afgehaald.”

Volgens de dj betekent dat niet dat hij er geen zin meer in had. “Ik ben destijds misschien iets te eerlijk geweest. Maar de directies van NPO en BNN-VARA wilden mijn per se niet uit de ochtend en daar ben ik heel blij mee. Ik had zeker voor iets anders kunnen kiezen, maar ik maak het allerliefste de ochtendshow. Omdat je daar in mijn ogen de mooiste radio kunt maken”, aldus Beelen tegen RadioFreak.nl.

Foto: Hans-Peter van Velthoven