Voor zes van de twaalf goede doelen die Radio 538 steunt met ‘Missie 538’ is het streefbedrag opgehaald. Maandag werd het eerste doel, voor het Ronald McDonald Kinderfonds, gehaald na drie dagen actievoeren en sindsdien gaat het hard en wordt er elke halve dag een missie volbracht.

Het gaat sinds maandagochtend om een kraamafdeling voor kittens bij dierenasielorganisatie DOA, het Fonds Gehandicaptensport dat sportrolstoelen en -protheses voor elf sporters gaat regelen, vijftig vluchten met zieke en gehandicapte kinderen die worden georganiseerd door Stichting Hoogvliegers, Hulp voor Helden dat PTSS bij militairen wil voorkomen middels virtual-reality-therapie en kleding voor 1600 baby’s die in armoede worden geboren door Stichting Babyspullen.

De zevende missie die centraal staat tijdens de actieweek is de Hersenstichting, die intensieve begeleiding geeft aan jongeren met niet-aangeboren hersenletsel. Ondertussen komt er ook al geld binnen voor de andere vijf doelen van Missie 538 door acties van luisteraars en bn’ers. De actieweek duurt nog tot en met vrijdagmiddag.

Foto: Radio 538