Op NPO Radio 1 zijn vanaf komend weekend op acht avonden lange interviews te horen. Het gaat om drie ‘Marathoninterviews’ van de VPRO op zaterdagavond en ‘Het Jaar van…’, dat wordt gemaakt door verschillende omroepen op de vijf laatste avonden van het jaar.

Op Eerste Kerstdag wordt Mathieu Segers, hoogleraar Hedendaagse Europese Geschiedenis aan de Universiteit Maastricht geïnterviewd door Sophie Derkzen. Op 1 januari schuift GroenLinks-leider Jesse Klaver aan voor een ‘Marathoninterview’ door Leonard Ornstein. Op 8 januari ontvangt Nina Jurna schrijfster Astrid Roemer. Al deze gesprekken duren drie uur en beginnen om 20:00 uur.

‘Het Jaar van…’ is vanaf maandagavond vijf avonden achter elkaar te horen tussen 21:00 en 23:00 uur. De planning is als volgt:

  • Maandag 27 december: Rechtbankvoorzitter Frank Wieland door Clairy Polak (HUMAN)
  • Dinsdag 28 december: Ayfer Koç, gemeenteraadslid CDA in Enschede en vrouw van Pieter Omtzigt, door Maaike Timmerman (WNL)
  • Woensdag 29 december: Jeroen Dijsselbloem, voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, door Roderick Veelo (PowNed)
  • Donderdag 30 december: AD-columnist Angela de Jong door Kefah Allush (EO)
  • Vrijdag 31 december: Han van Bree, journalist, historicus en schrijver van het ‘Het aanzien van…’, met Astrid de Jong (Omroep MAX)  

Foto: RadioFreak.nl