Home Landelijke radio Radio 538 en Radio 1 winnen meeste Marconi Awards

Radio 538 en Radio 1 winnen meeste Marconi Awards

Radio 538 en Radio 1 zijn dit jaar het meest in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Marconi Awards. De jury, bestaande uit Arjan Snijders, Hans Schiffers, Martijn de Keizer en Rob Stenders, heeft dit vanmiddag bekend gemaakt op Nationaal Omroepcongres 2004 in ’t Spant in Bussum.

Radio 1 won een award voor het beste radioprogramma (kunststof) en beste presentator (Tijs van den Brink, EO). 538 viel in de prijzen voor beste zender en radiodirecteur van het jaar. Michiel Veenstra (Radio Veronica) is het aanstormend talent van 2004.

De Oeuvre Award 2004 ging naar Tom Mulder. Hij herstelt momenteel van een hersenbloeding maar heeft al ruim 35 jaar radio-ervaring.

De toelichting van de jury:
Beste radioprogramma 2004
Kunststof is zelden of nooit vlak, het programma blijft prikkelen. Door een sprankelende presentatie van drie persoonlijkheden die hun eigen stijl weten te behouden, goede vormgeving en interessante gasten, mag Kunststof zich met recht winnaar noemen van de Marconi Award voor het beste radioprogramma van 2004.

Beste presentator/DJ 2004
Technisch sterk, scherp, kritisch en origineel, dat is Tijs van den Brink. Een goede journalist die weet waar hij over praat én weet hoe je een spannend gesprek moet voeren. Langzaam groeit hij naar een belangrijke rol toe op radio en ook tv. De jury ziet een grote toekomst voor Van den Brink.

Beste zender 2004
Als je na zeven jaar Sky Radio van de troon stoot, ben je een absolute winnaar. Een sterk merk: 538 zie je overal, met onder andere dank aan een excellente ochtend DJ. 538 weet het imago van jongerenzender hoog te houden en heeft radio weer spannend gemaakt. De aankopen die de zender doet, lijken zeer geslaagd en ook de start van Juize FM past volledig bij het imago. 538 heeft een beetje de uitstraling gekregen van het vroegere Veronica.

Aanstormend talent 2004
Een mooie stem die zorgt voor energie in de nachtelijke uren. Veenstra straalt uit dat hij het graag wil gaan maken op de radio. Met deze prijs wil de jury dat streven kracht bij zetten.

Reacties
Radio Veronica dj Michiel Veenstra: “Ik voel me extreem vereerd dat de jury mij deze bijzondere prestigieuze award in handen heeft gegeven. Ik zie de ‘Marconi Award’ als een enorme stimulans om bij Radio Veronica door te gaan met mijn programma’s. Bovendien kan er nu eindelijk iets leuks naast de vergulde sjoelbak van mijn vriendin in de vitrinekast.”

Erik de Zwart, directeur van Talpa Radio Nederland, nam de prijs namens Tom Mulder in ontvangst. “Tom heeft een indrukwekkende staat van dienst als diskjockey. Bij Radio 10 Gold is hij al jaren de drijvende kracht achter het succes van het station. Het gaat nu gelukkig al weer stukken beter met hem, maar we kunnen nog niets zeggen over het eventueel hervatten van zijn werkzaamheden bij Radio 10 Gold. Het verkrijgen van deze prijs zal ongetwijfeld een grote steun zijn tijdens zijn herstelperiode.”