Home Landelijke radio Kink FM start online uitzendingen via iTunes

Kink FM start online uitzendingen via iTunes

Kink FM is vanaf vrijdag 1 oktober online te beluisteren via muziekprogramma iTunes. De alternatieve zender is het eerste landelijke Nederlandse radiostation dat via dit programma haar programma’s aanbiedt.

Jan Hoogesteijn, directeur Kink FM: “We geloven heilig in alternatieve, digitale verspreidingsvormen van muziek en radioprogramma’s. In 2004 maakt men niet alleen maar gebruik van de radio om naar muziek te luisteren. Muziekfans wachten niet meer af of een bepaald station misschien hun favoriete muziek zal draaien, maar ze zoeken zelf op internet. Een apparaat als de iPod van Apple en de iTunes-software spelen hierin een grote rol. Later dit jaar zal de zeer populaire iTunes musicstore ook in Nederland online komen. Momenteel is dat al een groot succes in Engeland, Duitsland en de Verenigde Staten. Deze vorm van muziekaankoop en muziekbeluistering zal een enorme concurrent gaan vormen voor de conventionele muziekbranche én voor radiostations. We sluiten niet uit dat we op termijn ook complete programma’s via iPod-achtige apparaten zullen verspreiden. Radio wordt de komende jaren opnieuw gedefinieerd en daar zal Kink FM deel van uit maken.”

iTunes is een programma waarmee muziek kan worden beheerd en aangeschaft. Daarnaast kan men met behulp van iTunes luisteren naar honderden radiostations, gesorteerd op muziekgenre. Voor meer informatie over iTunes, en om het programma te downloaden, kan men terecht op http://www.apple.nl/itunes. Kink FM is te vinden in de categorie alternative/modern rock.