Home Landelijke radio Radio 538 en Noordzee FM bieden actuele flitsinfo via navigatiesystemen

Radio 538 en Noordzee FM bieden actuele flitsinfo via navigatiesystemen

Radio 538 en Noorzee FM bieden als eerste radiostations in Nederland flitsinformatie aan via de navigatiesystemen. De weggebruiker wordt via het navigatiesysteem tijdig op de hoogte gebracht van flitsers op zijn route. Luisteraars ontvangen bij het afstemmen op het radiostation de actuele flits- en file informatie op het navigatiescherm.

De digitale verkeersinformatie wordt via een TMC-signaal verstuurd via de FM zender. Om TMC te ontvangen heb je een navigatiesysteem met TMC of een aparte TMC tuner nodig. Dit systeem wordt al door diverse stations gebruikt voor het doorgeven van actuele verkeersinformatie op navigatiesystemen. Radio 538 en Noordzee FM zijn echter de eersten die hier flitsmeldingen aan toe voegt.

Algemeen directeur Radio 538 Jan-Willem Brüggenwirth: “Top dat we als eerste in Nederland dit onze luisteraars kunnen aanbieden, net zoals we vijf jaar geleden de eerste waren met de flitsinformatie via RDS.”

Erik de Zwart, directeur van Noordzee FM, ziet deze service als een geweldige aanvulling op de bestaande diensten van de zender: “Elk half uur melden wij, naast de verkeersinformatie, ook flitsers op de radio. Ook hebben we een speciaal telefoonnummer waarop snelheidscontroles kunnen worden aangemeld. Nu stellen we deze informatie 24 uur per dag beschikbaar aan onze luisteraars met het juiste navigatiesysteem. Wij zorgen er dus voor dat je als luisteraar van Noordzee FM écht het maximale uit je radio haalt! Ook de succesvolle samenwerking tussen Noordzee FM, Vialis Verkeer & Mobiliteit en Music & Images mag hierbij niet onvermeld blijven.”

Peter van Klei, Director Sales & Marketing van Music & Images van Noordzee FM, is ook enthousiast: “Vooral het vernieuwende karakter en het hoge interactieve gehalte van dit TMC-project hebben ons zeer aangesproken. Wij investeren momenteel fors in dit soort ‘brancheoverschrijdende’ projecten, waarbij radio meer is dan alleen het uitzenden van een audiosignaal.”

Noordzee FM biedt de dienst per direct aan, de luisteraars van Radio 538 moeten echter wachten tot 1 juli.