Home Landelijke radio Radio 538 donderdag live vanuit de Tweede Kamer

Radio 538 donderdag live vanuit de Tweede Kamer

Lindo Duvall maakt donderdag zijn middagprogramma op Radio 538 vanuit het Tweede Kamergebouw in Den Haag.  Die dag is het debat over het rapport ‘Tijd voor Onderwijs’ van de commissie Dijsselbloem over de onderwijsvernieuwingen van de afgelopen jaren. Lindo ontvangt een aantal bekende politici die hun mening geven over onder meer de invoering van de Tweede Fase en de 1040 uren norm voor middelbare scholieren. 

Ook het Landelijk Aktie Komitee Studenten, LAKS, is aanwezig in de persoon van voorzitter Siewert van Lienden. Hij vertegenwoordigt de scholieren en verdedigt hun belangen.
"Ik hoop dat veel jongeren gaan luisteren", zegt Tweede Kamervoorzitter Verbeet. "De Tweede Kamer spreekt die dag over onderwijs, dat is een onderwerp waar ze veel mee te maken hebben en dus ook ‘deskundig’ in zijn. Het zou leuk zijn als er veel gereageerd wordt op wat er dinsdag en donderdag tijdens de behandeling van het onderzoeksrapport van de commissie Dijsselbloem wordt gezegd."

Ook Lindo Duvall vindt het leuk. "Wie is er nou ooit bij zo’n Tweede Kamerdebat? Door bovenop het vuur te gaan zitten, kun je nu eens van dichtbij meemaken hoe het er aan toe gaat. Onderwijsvernieuwing is dan helemaal een goede reden om vanuit die Tweede Kamer uit te zenden." Het programma is tussen 16:00 en 19:00 uur te horen.