Home Landelijke radio Radio 538, 3FM en 100%NL blij met luistercijfers

Radio 538, 3FM en 100%NL blij met luistercijfers


Radio 538 is blij met de luistercijfers en noemt zichzelf ‘nog steeds de ultieme publieksfavoriet en dus het nummer 1 radiostation van Nederland’. In de luistercijfers van gisteren bleef het radiostation marktleider met 10,7 procent marktaandeel. Een lichte stijging ten opzichte van vorige maand.

“De  speciale jubileumuitzending van ‘Evers Staat Op en het 538 Koninginnedagfeest in april waren natuurlijk een groot succes! Met dit resultaat en de acties en de programmering van dit momentis de toon voor een fantastische zomer gezet!”, zegt Jan-Willem Brüggenwirth, algemeen directeur Radio 538.

100%NL steeg met 0,3 procent en doet het vooral bij vrouwen tussen de 20 en 34 goed. “Toen de luistercijfers bekend werden, hebben we wel even hard op onze vuvuzela’s geblazen van blijdschap”, zegt Algemeen Directeur Carlo de Boer.

3FM zakte iets, maar weet het hoge marktaandeel vast te houden. Vooral in de leeftijdscategorie 15-34 jaar gaat het goed, daar is het aandeel nu nu 20,5 procent. “Wij zijn bijzonder blij dat 3FM het afgelopen jaar een gestage toename van beluistering laat zien”, zegt zendermanager Wilbert Mutsaers.  “De publieke omroep wil graag jongeren bereiken. Dit is geen doel op zich want we willen hen vooral met een specifieke inhoud aanspreken.”

“3FM maakt wat wij noemen ‘social radio’ door doorlopend in gesprek te zijn met onze luisteraars via social media. De zender wil op crossmediale wijze een gidsfunctie in het muzieklandschap vervullen. Dat dit door zo veel luisteraars wordt gewaardeerd, vind ik een compliment voor alle dj’s, programma-makers en omroepen.”