Home Landelijke radio Radio 3FM zoekt luisteraar met beste popkennis

Radio 3FM zoekt luisteraar met beste popkennis

Het 3FM-programma RabRadio gaat vanaf morgen op zoek naar de luisteraar met de meeste popkennis. Luisteraars kunnen meespelen in het eerste PopDuel XL. In deze XL versie van de dagelijkse radioquiz stelt dj Paul Rabbering de popkennis van luisteraars een zomer lang grenzeloos op de proef. 

Kandidaten spelen mee totdat ze verslagen worden door een nieuwe tegenspeler. De twee muziekkenners met de langste adem nemen het tegen elkaar op in de grote finale op vrijdag 28 augustus. De winnaar ontvangt niet alleen een uitgebreid prijzenpakket, maar mag tevens deelnemen aan het jaarlijkse Dj Duel, dat tot nu toe steeds door Gerard Ekdom gewonnen werd.
 
In het Popduel XL spelen kandidaten langer mee dan het normale maximum van vijf dagen. Ze strijden dagelijks tot ze het moeten afleggen tegen de popkennis van een andere luisteraar. De spelers met de meeste dagen nemen het tegen elkaar op in de halve finales. De winnaars hiervan spelen de finale. De kandidaat die het volhoudt tot de laatste dag, dinsdag 25 augustus, maar niet in de top 3 staat, krijgt een wildcard voor de halve finales.