Home Landelijke radio Radio 3FM hele weekend in de ban van Nederlandse popmuziek

Radio 3FM hele weekend in de ban van Nederlandse popmuziek

3FM staat dit weekend helemaal in het tegen van de Nederlandse pop- en rockmuziek. Hoogtepunt is de uitreiking van de 3FM Awards vanavond. Vanuit The Factory in Amsterdam doet 3FM zaterdag van 18:00 tot 23:00 uur live verslag van de 3FM Awards Show. Artiesten die optreden zijn: Anouk, Kane, Krezip, Alain Clark, Moke, Leaf, Voicst en Racoon. Paul Rabbering host de show op 3FM. De nominaties werden vorige maand als bekend.

Gastheren op het podium zijn Giel Beelen, Eric Corton en Sander Lantinga. De VARA doet van 21:07 tot 22:17 uur live verslag van de uitreiking van de 3FM Awards op Nederland 3.

Gisteravond was al het 3FM Serious Talent Gala. De band Jeremy’s werd uiteindelijk uitgeroepen tot Talent van het Jaar. "Omdat de band een belofte voor de toekomst is”, zegt Tijs van Liemt, 3FM muziekredacteur en voorzitter van de Serious Talent vakjury. "We hebben de inzending van Jeremy’s aan het 3FM Serious Talent project eerst beloond met airplay op 3FM. Daarna ontwikkelde de band zich goed. Zelf hebben ze een platencontract en een boekingscontract geregeld. De band speelt verschrikkelijk veel door het land en heeft op eigen kracht een grote Hyve community gerealiseerd. Jeremy’s maken bovendien de titelsong voor de nieuwe film ‘Hoe Overleef Ik Mezelf’. Alles wijst erop dat deze band druk op weg is om door te breken."
Morgen van 10:00 tot 18:00 uur zendt 3FM de NL Top 100 uit met de favoriete Nederlandse platen van de 3FM luisteraar. Dj’s Edwin Diergaarde, Eddy Zoëy en Bart Arens presenteren de lijst.