Home Landelijke radio RadioNL neemt frequenties Limburgse Star FM over

RadioNL neemt frequenties Limburgse Star FM over

RadioNL heeft nu ook voet aan de grond gekregen in Limburg. De commerciële zender uit Sneek start dinsdag om 12:00 uur met het uitzenden van haar programma’s in de provincie Limburg. De benodigde ether- en kabelfrequenties worden gehuurd van het Limburgse Star FM. Het grootste deel van de medewerkers van Star FM verhuist mee naar RadioNL.

De start van de uitzendingen krijgt een feestelijk tintje. "Nu RadioNL net voor Koninginnedag 2008 in Limburg te ontvangen is gaan we natuurlijk iets speciaals organiseren", aldus directeur Nico Silvius. "We zijn dan ook erg blij dat bekende regionale artiesten als Beppie Kraft, Schintaler, Ronald Pijls en de Janse Bagge Bend hun medewerking verlenen en aanstaande dinsdag van de partij zijn", voegt Marcel Limb urg directeur van Star FM toe. 

De regionale commerciële zender Limburg FM werd twee jaar geleden omgedoopt in Star FM. Er gingen al langer geruchten dat RadioNL de uitzendingen op de frequenties zou gaan verzorgen. De zender was niet erg succesvol en haalde nooit een marktaandeel van meer dan twee procent.
Het radiostation, dat Nederlandstalige muziek uitzendt, kreeg onlangs van het Agentschap van Telecom elf nieuwe etherfrequenties toegewezen, waardoor RadioNL nu in een groot deel van Nederland te horen is.

Daarbij wordt er nu ook uitgezonden op de frequenties van Keizerstad FM in Wageningen en Apeldoorn.