Home Landelijke radio Radio 2 erg tevreden met eerste plaats in luistercijfers

Radio 2 erg tevreden met eerste plaats in luistercijfers

Radio 2 heeft als eerste station sinds 1997 Sky Radio onttroont bij de luistercijfers. Bij de afgelopen luistercijfer periode behaalde het station een marktaandeel van 13.1 procent, dit was 0.6 procent meer dan Sky Radio de grootste concurrent van het publieke station.

Ieder jaar weer zijn de cijfers van Radio 2 rond de jaarwisseling goed, dit komt mede door de Top 2000 die het station uitzendt. Het marktaandeel is een stuk groter dan vorig jaar rond deze tijd toen behaalde het station 12.7 procent.

Zendercoördinator Kees Toering is erg blij met de huidige cijfers. “We zijn met 13.1% de best beluisterde zender. Dat is een prachtig resultaat en vooral een grote pluim voor iedereen bij Radio 2. Persoonlijk vind ik het net zo belangrijk dat de programma’s van Radio 2 ook enorme hoge waarderingscijfers halen. Dat laatste doen we overigens al jaren.”

De uitzending van de Top 2000 in de laatste week van december is in grote mate verantwoordelijk voor het succes. Tussen Kerst en Oud&Nieuw luisterden 5,2 miljoen mensen voor korte of langere tijd naar dit Radio 2.