Home AM Radio Commercieele ouderen omroep wil op de AM

Commercieele ouderen omroep wil op de AM

In Den Helder is het initiatief genomen om de eerste commerciële omroep op te starten die zich richt op ouderen. Dit schrijft het Noordhollands Dagblad. De Senioren Omroep Nederland (SON) wil gaan uitzenden op de middengolf met verschillende programma’s, momenteel is men opzoek naar geld om een middengolffrequentie te kopen.

De zender zal in haar programmering onder meer een hoorspel opnemen maar ook een programma voor en door oud-militairen, en ook een programma Nostalgia, over onderwerpen die speelden in de jaren veertig en vijftig. Daarnaast veel muziek die de oudere doelgroep aanspreekt.

De uitzendingen worden niet gedaan vanuit Noord-Holland. Een gefortuneerde man in het oosten van het land wil het initiatief steunen en stelde in de buurt van Meppel een volledig ingerichte studio ter beschikking. “De stekker kan er zo in”, aldus Vermooten initiatiefnemer van het project.

Het enige wat er nu nog moet gebeuren is de aankoop van een middengolffrequentie. Dat kost vele tonnen, maar het is volgens Vermooten een goede belegging. “Want het meeste geld dat er bij de omroep binnenkomt gaat natuurlijk naar de eigenaar van de frequentie.” Omdat nog onduidelijk is hoe de frequentie gefinancierd gaat worden, kan Vermooten ook nog niet zeggen wanneer de programma’s van SON beluisterd kunnen worden. “Maar van het Commissariaat voor de Media hebben we in groen licht gekregen.”