Home Landelijke radio Radio 10 ‘Radio 10 kansrijk om nieuwe nummer 1 of 2 te worden’

‘Radio 10 kansrijk om nieuwe nummer 1 of 2 te worden’

Logo Radio 10

Met de komst van Gerard Ekdom naar Radio 10 is het station sterk in de race om de nieuwe nummer 1 of 2 van Nederland te worden. Dat zegt Sieb Kroeske, radiodeskundige en docent Radio Management aan Hogeschool InHolland. “De doorzettende groei van Radio 10 is indrukwekkend te noemen. Met Gerard Ekdom straks is dit station kansrijk om de nieuwe een of twee te worden.”

Kroeske verwacht het komende jaar een mooi ‘gevecht’ tussen Radio 10, Radio 2 en Radio 538. De radiodeskundige doelt daarbij ook op de meest recente luistercijfers: Radio 10 wint 0,7 procentpunt marktaandeel ten opzichte van de vorige meetperiode en is daarmee de sterkte stijgers van alle landelijke radiostations.

De luistercijfers van 3FM en Radio 10 sinds eind 2012

Daling 3FM

De dalende luistercijfers van NPO 3FM – het station verliest 0,2 procentpunt marktaandeel en zakt naar het historisch lage 3,2 procent – zeggen volgens Kroeske niet meer dan de vorige meetperiode. “Er is relatief gezien niet zo veel veranderd. Zie het vooral ook als bij voetbal of schaatsen. Er is een succesvol team dat een aantal talenten kwijtraakt en weer op zoek moet naar de volgende grote talenten.”

Kroeske ziet voor Sharid Alles, de nieuwe zendermanager van 3FM, een enorme uitdaging weggelegd. “Zij mag de nieuwe ploeg weer extra support en motivatie geven, en er een nieuw team van maken mét alle vormen van uitdagingen voor succes. Ook innovatie speelt een rol. Dat is een enorme uitdaging, want de verjongde radiodoelgroep is kleiner en grilliger qua luisterduur.”