Home Landelijke radio Oude Veronica zendschip wellicht naar Bergen op Zoom

Oude Veronica zendschip wellicht naar Bergen op Zoom

De kans is groot dat het voormalige zendschip van Veronica naar Bergen op Zoom komt. De Norderney moet weg uit de huidige ligplaats Antwerpen. Al lang wordt er gekeken waar het schip mag aanleggen. Na onder andere Waalwijk en Middelburg, is Bergen op Zoom nu in beeld gekomen.

Wouter van der Meer van het Groningse bedrijf Entertainment International B.V. is mede-eigenaar van het Schip. Hij wil het schip terug naar Nederland halen. Volgens hem kan de boot prima dienst doen als discotheek, opnamelocatie voor tv-programma’s of videoclips of als uitgaanscentrum.

Louis van der Kallen van de politieke partij BSD is direct in de pen geklommen. “De Bergse politiek en de jeugd willen een discotheek. De haven kan een economische kick gebruiken. Geen bewoners in de directe omgeving. Een toeristische attractie voor Bergen op Zoom”, voert hij aan. Hij vraagt het college contact te zoeken met de eigenaren.

Wethouder Ton Linssen, als fan van het Veronica-tijdperk, reageert positief. “In alle plannen voor De Zeeland zit een discotheek. Maar als er in de omgeving woningen worden gebouwd, is dat met het oog op overlast geen goed idee.”

Wel kaatst hij direct de bal terug. “Wij zijn echter geen exploitant. Als een initiatiefnemer zich meldt met een goed plan en voldoende financiële middelen, ontvang ik hem binnen 24 uur.” Linssen zegt de kans niet voorbij te laten gaan als die zich aandient. “We zijn tenslotte een stad aan het water.”

Van der Meer heeft er wel oren naar. “We zullen eens kijken wat Bergen op Zoom te bieden heeft, maar het idee klinkt goed. De stad ligt ook niet ver van Antwerpen. We kunnen een vergunning aanvragen voor een ligplaats met exploitatie en horeca. Dat zijn alle ingrediënten om te mogen draaien.”

Entertainment International wil op zoek naar een exploitant, het liefst uit de regio. “Die weet immers het beste wat er speelt.” Volgens Van der Meer is het niet zo moeilijk een ondernemer te vinden. “Vaak gaat dat in overleg met brouwerijen. Mogelijk meldt een bestaand bedrijf zich of gaan we het gewoon zelf doen. Dat is ook nog een mogelijkheid.” [BN/de Stem]

Vorig artikelRadio 10 Gold verder zonder AM-frequentie en met minder personeel
Volgend artikelLuc van Gompel nieuw Algemeen Directeur van ANP