Home Landelijke radio Radio 1 wil extra geld voor onderzoek

Radio 1 wil extra geld voor onderzoek

De werkgroep Radio 1 heeft een verzoek om extra geld ingediend bij de Raad van Bestuur van Publieke Omroep. Dat schrijft Spreekbuis. Met het geld wil de werkgroep het functioneren van Radio 1 bij calamiteiten laten onderzoeken door adviesbureau Cap Gemini.

Ton Verlind, mediadirecteur bij de KRO, Andries Knevel, EO-directeur, hoofdredacteur van Radio 1 Henk van Hoorn, Rob Heukels, programmaleider radio bij de NPS en zendercoördinator van Radio 1 Jan Westerhof, die zitting hebben in de werkgroep, concluderen dat het probleem toch ingewikkelder ligt dan vooraf was gedacht. “We hebben het probleem ontrafeld en teruggebracht tot drie aspecten: techniek, cultuur en één uitzendlocatie”, zegt Westerhof. De werkgroep wil het onderzoeksbureau inschakelen omdat het onderzoek aardig wat tijd zal kosten. “We hebben iemand nodig die de workshops organiseert, iemand die interviews afneemt, iemand die de boeken doorspit en uitzoekt waar het geld heengaat, iemand die het rapport schrijft”, somt Westerhof op. Westerhof wil niet kwijt hoeveel geld er aan de Raad van Bestuur is gevraagd. “We houden het wel zo goedkoop mogelijk en doen zoveel mogelijk zelf.”

Begin maart werd bekend dat er een werkgroep was geformeerd om het functioneren van Radio 1 in geval van calamiteiten onder de loep te nemen. Bij breaking news duurt het te lang voordat er op de zender melding van wordt gemaakt. Westerhof verwachtte eind maart met een oplossing te komen, maar dat bleek te optimistisch. Als de Raad van Bestuur inderdaad extra geld vrijmaakt voor het onderzoek van Cap Gemini, moet het rapport in september klaar zijn.