Home Landelijke radio Radio 1 staat uitgebreid stil bij Statenverkiezingen

Radio 1 staat uitgebreid stil bij Statenverkiezingen


Radio 1 rijdt vanaf vandaag door alle provinciën om de stemming van Nederland te toetsen voorafgaande aan de Provinciale Statenverkiezingen op 2 maart. Rechtstreeks vanuit de provincie vragen Radio 1 presentatoren Tessel Blok en Prem Radakishun politici en publiek hun mening over thema’s die op de politieke provinciale agenda staan. Elke ochtend van 10:30 tot 11:00 uur en elke middag van 16:00 tot 16:30 uur live vanuit de Radio 1 Stembus.

Radio 1 staat woensdagavond 2 maart van 20:30 tot 01.00 uur geheel in het teken van de uitkomsten van de Provinciale Statenverkiezingen. Tijdens het vierenhalf uur durende programma zijn de eerste reacties te horen van de partijleiders en volgen steeds actuele updates van de gemeenten waar op dat moment de uitslag bekend is. Tevens wordt regelmatig geschakeld met de verslaggevers die aanwezig zijn op de bijeenkomsten van de verschillende politieke partijen.

Presentatoren op de basis in Hilversum zijn Bert van Slooten en Margriet Vroomans. Ook op 3 maart van 09:30 tot 12:00 uur staat de programmering van Radio 1 in het teken van de uitslagen van de Provinciale Statenverkiezingen.