Home Landelijke radio Slam!TV wil niet in analoge kabelpakket van Ziggo

Slam!TV wil niet in analoge kabelpakket van Ziggo


Slam!TV wil niet in het analoge pakket van Ziggo opgenomen worden. Dat heeft de tv-zender van Slam!FM aan de programmaraden laten weten. Volgens de koepelorganisatie voor Programmaraden wil de zender alleen in het digitale pakket blijven via een pluspakket.

"De afgelopen weken hebben gesprekken plaatsgevonden met zowel Ziggo als UPC over distributie van Slam!TV in analoog en digitaal", schrijft de muziekzender in een brief. "Ook is de aandeelhouder van Slam!TV geraadpleegd. De aandeelhouder heeft aan de directie opdracht gegeven een afweging te maken op basis van de financiering van Slam!TV door verkoop van reclamezendtijd en financiering van Slam!TV door inkomsten vanuit digitale distributie. Nu alle cijfers en prognoses bekend zijn, hebben wij besloten om Slam!TV in het Ziggo gebied alleen digitaal te blijven aanbieden. Financiering gebasseerd op alleen reclamegelden is niet haalbaar gebleken."

Er was al een positief advies gegeven door een aantal programmaraden voor circa 3,6 miljoen kabelhuishoudens om Slam!TV ook analoog door te geven.

De zender is nog wel beschikbaar voor advisering bij UPC en andere kabelexploitanten in het analoge pakket.