Qmusic heeft een schikking getroffen met Q-Dance, waardoor de danceprogramma’s van de radiozender te horen blijven. Het hoger beroep dat Qmusic wilde aanpassen tegen de evenementenorganisator is daarmee van de baan, zegt een woordvoerder tegen ANP.

In april bepaalde de rechter dat Qmusic binnen twee weken moest stoppen met het uitzenden van danceprogramma’s. Dat zou betekenen dat de complete programmering op zaterdagavond en -nacht, met danceprogramma’s van onder andere Armin van Buuren, gestaakt moest worden.

Nieuwe overeenkomst

Na de uitspraak van de rechter liet Qmusic al weten in gesprek te zijn met Q-Dance. Er ligt nu een nieuwe overeenkomst tussen beide partijen, waarin ‘duidelijke afspraken zijn gemaakt’.

Evenementenorganisator Q-dance had de rechtszaak tegen Qmusic aangespannen, omdat het vond dat Qmusic oude afspraken schond. In een 2005 getroffen schikking spraken beide partijen af dat Qmusic en Q-dance naast elkaar kunnen bestaan, op voorwaarde dat Qmusic niet actief dancemuziek promoot. De zender doet dat wel actief en schendt daarmee de afspraken, stelde Q-dance.

Foto: Qmusic | Joeri van Breukelen