Qmusic moet binnen twee weken stoppen met het uitzenden van danceprogramma’s. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam besloten. Dat betekent dat vrijwel de complete programmering op zaterdagavond en -nacht, met danceprogramma’s van onder andere Armin van Buuren, gestaakt moet worden.

Evenementenorganisator Q-dance had de rechtszaak tegen Qmusic aangespannen. De organisator vindt dat Qmusic oude afspraken schendt. In een 2005 getroffen schikking spraken beide partijen af dat Qmusic en Q-dance naast elkaar kunnen bestaan, op voorwaarde dat Qmusic niet actief dancemuziek promoot. De zender doet dat nu wel actief en schendt daarmee de afspraken, stelt Q-dance.

Streep door vijf programma’s

De rechtbank geeft Q-dance gelijk. “Dat partijen in de visie van Qmusic prima naast elkaar kunnen bestaan, en dit al 17 jaar doen, zonder dat dit volgens Q-Music verwarring oplevert, vormt geen rechtvaardiging voor Qmusic om zich niet aan de overeenkomst te houden”, aldus de rechter.

Er gaat een streep door vijf danceprogramma’s op Qmusic, die achtereenvolgens vanaf zaterdagavond 22:00 uur te horen zijn. Het gaat om de programma’s ‘World Wide Club 20 met Armin van Buuren’, ‘Sunnery James & Ryan Marciano’, ‘A State of Trance met Armin van Buuren’, ‘Beste van Tomorrowland One World Radio’ en ‘Jacked’ met Afrojack.

Foto: Qmusic | Joeri van Breukelen