Qmusic, SLAM!, NPO 3FM en FunX draaien de muziek van Bilal Wahib niet meer. Dat meldt ANP na een rondgang. Radio 538 blijft de muziek wel draaien.

Bilal kwam in opspraak na een livestream op Instagram, waarin hij vroeg een minderjarige jongen tegen betaling zijn geslachtsdeel te laten zien. De politie onderzoekt de zaak momenteel; de zanger wordt verdacht van het verspreiden van kinderporno.

“FunX en 3FM hebben besloten om de muziek van Oussama en Bilal niet meer te draaien totdat er meer duidelijkheid is”, zegt een woordvoerder van de NPO tegen het persbureau. “Op basis daarvan zal eventueel een nieuw besluit worden genomen.”

Ook Qmusic boycot de muziek van Bilal. Zo wordt het nummer ‘501’ geschrapt uit de Top 40. Volgens de Stichting Nederlandse Top 40 is het in dertig jaar tijd niet gebeurd dat een plaat uit de lijst geschrapt wordt. Radio 538 blijft de muziek van de omstreden zanger nog wel draaien, maar een woordvoerder van de zender zegt ‘ de situatie nauwlettend in de gaten te houden’.

Foto: Qmusic