Jeroen van Inkel heeft vanochtend zijn uitzending vroegtijdig gestaakt vanwege stemproblemen. Giel Beelen nam het programma tot 10:00 uur over. Het stemgeluid van Van Inkel klonk heel schor. Gisteren maakte hij al bekend dat hij onder het mes moet vanwege de problemen. “Eigenlijk was het de afgelopen dagen opvallend goed en dacht ik: nou als het zo is, dan kan ik ook uitstekend de radioshow doen”, zei de dj vanmorgen.

Uiteindelijk klonk het toch niet goed. “Dit kan niet. We hebben Giel gebeld, die is onderweg. Tot die tijd moet je het nog even met deze aangeklede kraai doen.”

Jeroen legde uit waarom hij zo schor klonk:

Rollercoaster

Begin februari liet Jeroen weten dat zijn stem overbelast was. Eind februari kwam hij terug na een pauze van twee weken, maar nu blijkt toch dat een ingreep nodig is.

“Ik kwam in een rollercoaster terecht”, zegt Jeroen over zijn stemproblemen. “Blijft dit altijd zo? Straks moet ik bootjes gaan verkopen in Griekenland. Ik kreeg van de week goed nieuws van de KNO-arts. Er zit iets op m’n stemband, dat is slecht. Maar dat kunnen ze gewoon weghalen.” Over twee weken wordt Jeroen geopereerd.

Foto: Annemieke van der Togt