De makers van de NPO-podcast ‘De Krokante Leesmap’ stoppen na ruim honderd afleveringen met het maken van hun podcast binnen de NPO. Marcel van Roosmalen, Noortje Veldhuizen en Roelof de Vries gaan vanaf volgende week verder onder de naam ‘Radio Romano’. Deze nieuwe podcast is alleen te beluisteren binnen podcast-app Podimo voor luisteraars die een abonnement hebben op die dienst.

Marcel, Noortje en Roelof maken de podcast sinds februari 2018. In eerste instantie deden ze dat onder de vlag van NPO Radio 1, sinds afgelopen najaar valt hij onder NPO 3FM. Het format is door de jaren heen een aantal keer veranderd. In het voorjaar van 2020 stopten ze zelfs met de podcast om later dat jaar in een andere vorm terug te keren. Vandaag kwam de laatste aflevering online, waarin de overstap bekend werd gemaakt.

Toen het drietal begon met ‘De Krokante Leesmap’ werkten Noortje en Roelof voor BNNVARA. Noortje werkt inmiddels voor podcastproducent De Stroom en ook Roelof verlaat de omroep.

Aan de slag voor Podimo

‘Radio Romano’ is één van de exclusieve podcasts van de podcast-app Podimo. Voor 5 euro per maand krijgen gebruikers toegang tot een collectie verhalende podcasts en een aantal van de populairste praatpodcasts van Nederland. Onder meer ‘Man man man, de podcast’ van Domien Verschuuren, Chris Bergström en Bas Louissen en de ‘Zelfspodcast’ van Sander Schimmelpenninck en Jaap Reesema zijn sinds afgelopen vrijdag alleen nog via Podimo te beluisteren. 3FM-dj Rámon Verkoeijen maakt samen met Jan Versteegh een nieuwe podcast voor Podimo: ‘De Beste Smaak van Nederland’.

Podimo is een Deense startup die de Nederlandse podcastmarkt wil veroveren. Drie weken geleden werd bekend dat het bedrijf podcastuitgever en -studio Dag en Nacht Media heeft overgenomen. Een aantal podcasts van Dag en Nacht zijn nu enkel nog te beluisteren via Podimo, andere titels blijven wel gratis overal beschikbaar.

Foto: Annemieke van der Togt / BNNVARA