Home Landelijke radio Qmusic Qmusic gaat intensief samenwerken met RTL

Qmusic gaat intensief samenwerken met RTL

Qmusic gaat per 1 januari intensief samenwerken met RTL Nederland. Vooral op het gebied van ‘branded content’ zeggen de radio- en tv-zender samen te gaan optrekken. Met het bundelen van de krachten willen beide partijen adverteerders en hun publiek nog beter bereiken.

RTL is al langere tijd helemaal gestopt met radio. Qmusic heeft daarentegen geen tv-zender. Ton Rozestraten van RTL spreekt van een ‘gouden combi’ nu beide partijen gaan samenwerken. “Door de samenwerking te zoeken met Qmusic wordt een groter relevant bereik gegarandeerd. Qmusic is een ondernemend radiostation dat elke dag een enorme schare luisteraars aan zich weet te binden.”

Rob Beijersbergen, verkoopdirecteur bij Qmusic: “RTL en Qmusic hebben van oudsher al een grote merkfit. Door onze handen ineen te slaan, bieden we zowel de adverteerders als de consument nog betere branded contentcampagnes op maat. Deze stap zien wij als begin van iets moois.”

DJ’s op tv

Of de samenwerking betekent dat Q-dj’s straks ook bij een van de RTL-zenders te zien zijn, is nog onduidelijk. Bij concurrent Talpa gebeurt dat al wel; Radio 538-dj’s als Wietze de Jager presenteren ook programma’s op een van de tv-zenders van Talpa. Ook is de ochtendshow van Edwin Evers sinds kort te zien op Talpa-zender SBS6.

RTL Nederland beschikte eerder over Yorin FM, dat verkocht werd aan SBS. Ook was RTL eigenaar van RTL FM, dat haar frequentie verloor aan 100%NL. Daarnaast was het samen met Talpa Radio eigenaar van Radio 538.