Home Landelijke radio Q-music wil Radio 538 verslaan

Q-music wil Radio 538 verslaan

Q-music heeft de ambitie om Radio 538 te verslaan. Dat zegt programmabaas Iwan Reuvekamp van Q-music in het AD. "Maar ik wil ook gave radio maken zonder daar-voor bekende dj's als Coen en Sander aan te kopen. Wij geven jong talent een kans om zo met een nieuw, eigen merk komen. Dat lukt met Mattie & Wietze in de ochtend. Met Niek van der Bruggen hebben we dezelfde ambitie in de middag. Zij zitten er voor de lange termijn. Q-music zet niet in op een snel wonder."

De zender scoorde gisteren goed in de luistercijfers en wist er 0,6 procent marktaandeel bij te pakken. De volgende groei ziet Reuvekamp onder andere door meer met televisie te gaan doen. "De tv meer opzoeken, zou goed zijn. 3FM slaagt daar goed in met bijvoorbeeld het Glazen Huis. Je ziet Q-music minder snel aanschuiven bij tv-programma's als De Wereld Draait Door. Dus zijn we in hun ogen vaak te commercieel."

En daar zou een eigen tv-programma voor de ochtend-dj's Mattie & Wietze goed bijpassen. "Oh, dat idee kan best werken. Dat zou ik best willen."