Home Landelijke radio PVV wil publieke omroep minimaliseren

PVV wil publieke omroep minimaliseren


Als het aan de PVV ligt wordt de publieke omroep minimaliseren. Er mag 1 tv-net overblijven en de Wereldomroep moet worden geschrapt. Het geld dat daardoor overblijft moet in de zorg worden gestopt. Dat staat in het verkiezingsprogramma van de partij dat binnenkort verschijnt. Over radio zegt Wilders vooralsnog niets.

Wilders vindt dat de publieke zenders nu met subsidie van de overheid oneerlijke concurrentie voeren met commerciële zenders. “Beter op dit soort zaken bezuinigen dan op de zorg”, aldus Wilders in het AD. De PVV-leider erkent dat de rigoureuze inkrimping van het aantal publieke zenders niet voldoende geld vrijmaakt om eigen risico en premies van de zorg op het huidige peil te houden. “Daarvoor is meer geld nodig, maar we doen ons best”.

Het standpunt van de PVV is opmerkelijk. Kijkcijferexpert René van Dammen onderzocht eerder wat de PVV-stemmer zoal op televisie kijkt. Daaruit bleek dat ze bovengemiddeld veel tv kijken en dat favoriete programma’s vooral op de publieke televisie te zien zijn, zoals NOS Studio Sport en Boer Zoekt Vrouw.

Het standpunt is overigens niet nieuw. PVV’er Martin Bosma, die zelf jarenlang werkzaam zou zijn geweest bij het NOS Journaal en de Wereldomroep, zei overigens eerder al dat hij helemaal van de publieke omroep af wil.