Home Landelijke radio Publieke Omroep ontzegt ook Avro toegang tot vergaderingen

Publieke Omroep ontzegt ook Avro toegang tot vergaderingen

De Avro is niet meer welkom bij bepaalde vergaderingen van de Publieke Omroep, dit meldt Novum. Dat heeft de Raad van Bestuur van de Publieke Omroep de Avro donderdagmiddag laten weten. De Avro kan niet meer deelnemen aan ‘werkgroepen die onderzoek doen naar de toekomst van het publieke bestel’ omdat ze zelf onderzoekt om commercieel te gaan. Dat meldt woordvoerder André Matthijsse van de Publieke Omroep.

Volgens Matthijsse is het logisch dat de Avro niet meer aan die vergaderingen deelneemt: “Het gaat om fundamentele onderzoeken naar onze toekomst, die gesprekken gaan we niet voeren met toekomstige concurrenten. De werkgroepen behandelen kwesties als: ‘Wat gebeurt er als we terug moeten naar twee netten, of als ‘De Mol’ komt en de sportrechten opkoopt?’.”

De Avro verwacht dat het ‘gezien de intentie om binnen het publieke bestel te blijven’ zo’n vaart niet zal lopen. “We willen de dialoog open houden en blijven meedenken. Maar op termijn houden wij zeker rekening met onze afwezigheid bij de vergaderingen. Dan stoppen we ook met het meedenken over het huidige bestel. We gaan hen natuurlijk ook niet uitnodigen om onze commerciële aspiraties met ons te delen”, zegt woordvoerder Michiel van Rijswijk.

Eerder werd al bekend dat ook de TROS niet meer welkom was bij dit soort vergaderingen.De TROS en de Avro onderzoeken de mogelijkheden om samen met het Belgische VTM een commerciële zender op te richten.