Home Landelijke radio FunX start speciale interneteditie

FunX start speciale interneteditie

Het publieke radiostation FunX start vanmiddag om 17:00 uur een speciale interneteditie: FunX Plus. Met deze uitbreiding speelt FunX in op de sterke opkomst van internetradio in Nederland, vooral onder jongeren. Bovendien is er sinds de start van FunX in de vier grote steden veel vraag naar FunX van jongeren buiten de Randstad.” Met FunX Plus worden nu ook deze jongeren bediend”, aldus programmaleider Mezen Dannawi. FunX is nu nog alleen in de randstad te horen. De zender draait vooral urban muziek.

De uitzending van FunX Plus begint vanmiddag om 17:00 uur met een speciale mixshow door de Panjabi Hit Squad. “FunX Plus gaat ook risico’s nemen. Zo gaan we de dagelijkse talkshow via het internet herhalen en willen we live-registraties gaan uitzenden. Hoe het zich verder gaat ontwikkelen laten we afhangen van de inbreng van luisteraars”, aldus Dannawi.

De stap naar FunX Plus is mogelijk geworden door een partnership met internetprovider XS4ALL. Door deze samenwerking is FunX verzekerd van voldoende capaciteit om duizenden luisteraars te bedienen met een hoge kwaliteit stereostream.Voor de webcasting heeft FunX een overeenkomst gesloten met Buma Stemra.