Home Landelijke radio Publieke omroep mag Colorful Radio overnemen van rechtbank

Publieke omroep mag Colorful Radio overnemen van rechtbank

Het verzoek van de Nederlandse Vereniging van Commerciële Radio (VCR) en haar leden om de NOS en NPS te verbieden het radiostation Colorful Radio over te nemen en voort te zetten is vandaag afgewezen. De voorzieningenrecht in de Rechtbank Amsterdam maakte dit vanmiddag bekend, nadat de VCR eerder een bezwaar indiende.

Ondanks de afwijzing van het bezwaar heeft de rechter toch twijfels bij de overname. De rechter vraagt zich af of het de taak van de publieke omroep is om een niet-levensvatbare omroep, die te klein is voor een etherfrequentie, met publieke middelen voor te zetten. Daarnaast heeft de Rechtbank twijfels over de vraag of Colorful Radio, als het onder de publiek omroep valt, wel een “minderhedenzender” wordt, zoals zij pretenderen. De rechter is van mening dat het Commussariaat van de Media zich over deze vragen moet buigen.

De VCR gaat ervan uit dat het Commissariaat snel een einde zal maken aan deze, in hun ogen, oneerlijke concurrentie op de radiomarkt. Zij overlegt nog met haar advocaat of hoger beroep tegen de uitspraak van de Rechtbank nodig is.