De ochtendshow ‘Jan-Willem Start Op!’ van NPO Radio 2 heeft deze zomer een eigen expositie in museum Beeld & Geluid. In de expositie ‘Jan-Willem Stalt Uit!’ zijn bijzondere verhalen over muziekschatten van luisteraars te zien: van mokken tot t-shirts.

Op de expositie is bijvoorbeeld te horen hoe luisteraar Maarten in 1989 een tissue met het DNA van Frank Sinatra bemachtigde, hoe diamanten van Taylor Swift bij Lotte thuis belandden en hoe Joop een Gibson Les Paul-gitaar overhandigd kreeg van Jimmy Page en Robbert Plant van Led Zeppelin.

Zestien items

In totaal zijn er zestien bijzondere items te zien bij de expositie. Bezoekers kunnen bij elke muziekschat een korte podcastaflevering beluisteren of bekijken waarin Jan-Willem en Jeroen met de luisteraar het verhaal van het item vertellen. Alle afleveringen zijn vanaf 12 juli te beluisteren en te bekijken via NPO luister.

“k word heel blij van deze expositie, er komen zoveel leuke dingen van ons programma samen”, zegt Jan-Willem in een persverklaring. “De mooie verhalen van onze luisteraars, de bijzondere, leuke én gekke voorwerpen die ze ooit hebben bemachtigd, en die hebben weer alles te maken met hun liefde voor muziek.”

De expositie in museum Beeld & Geluid in Hilversum is gratis te bezoeken en gaat vrijdag 12 juli open.

Foto: Beeld & Geluid Hilversum