Home Landelijke radio Programmaraden: ‘CvdM moet tanden laten zien aan Ziggo’

Programmaraden: ‘CvdM moet tanden laten zien aan Ziggo’

Het Commissariaat van de Media (CvdM) moet doortastender optreden tegen Ziggo. Dat meent de overkoepelende organisatie van de programmaraden, Kabelraden.nl, tegenover Emerce. Ziggo ging eerder in bezwaar tegen een uitspraak van het Commissariaat van de Media dat de kabelaar het advies van de programmaraden op moet volgen.

"We gaan er van uit dat wij gaan winnen", stelt de strijdvaardige Pablo Meegdes, beleidsmedewerker bij Kabelraden.nl. Ondertussen is het afwachten. "Het begint een ingewikkeld juridisch proces te worden." Ziggo heeft een voorlopige voorziening aangevraagd bij de rechtbank. Het gevolg is dat het Commissariaat de boete niet wil uitvoeren tot er een uitspraak is gedaan. En dat stuit Kabelraden.nl tegen de borst.

"Het is jammer dat het commssariaat niet doortastender optreedt. Zo blijft het duren. Er is nu alleen een symbolische boete opgelegd en deze wordt nu niet verhoogd. Als je toezichthouder bent, dan moet je ook je tanden tonen." Het Commissariaat had de boete na zes weken kunnen verhogen tot een bedrag boven de 200.000 euro per overtreding.

Volgens Ziggo wordt het analoge pakket verkleind om ruimte te maken om digitale zenders door te geven, tegen het advies van de Programmaraden in. Die stapten vervolgens naar het Commissariaat voor de Media. Het Commissariaat legde vervolgens een boete op, waartegen Ziggo nu in bezwaar is gegaan.

Inmiddels heeft het commissariaat ook geoordeeld dat radiozenders in het basispakket analoog doorgegeven moeten worden. Alleen digitale doorgifte is niet voldoende.
 

Vorig artikelRadio Tour de France trekt 2,2 miljoen luisteraars
Volgend artikelOmvangrijke computerstoring treft uitzendingen 3FM