Home Landelijke radio Prinjesdag morgen uitgebreid op Radio 1

Prinjesdag morgen uitgebreid op Radio 1

Prinsjesdag 2008 is morgen uitgebreid te volgen op Radio 1. De NOS doet live verslag van de Troonrede, het aanbieden van het koffertje van minister Bos van Financiën en de rijtoer in de gouden koets. Maar ook de politieke en maatschappelijke reacties op de plannen ontbreken niet in de Prinsjesdaguitzending. Het rechtstreekse verslag is tussen 13:00 en 16:00 uur op Radio 1 te volgen. Lucella Carasso en Ruud Slotboom presenteren deze uitzending.

De uitzending wordt gemaakt vanuit het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag.  In de uitzending wordt er geschakeld naar de Ridderzaal waar koningin Beatrix de Troonrede zal uitspreken en naar de Tweede Kamer waar minister Bos van Financiën de Miljoenennota aanbiedt. In de uitzending wordt ook verslag gedaan van de rijtoer van en naar Paleis Noordeinde en van de ‘balkonscène’. Verder schuiven er gasten aan uit de politiek en maatschappelijke organisaties voor toelichting en duiding op de gepresenteerde plannen. Onder hen ook minister-president Balkenende. Een belangrijk gespreksthema is de zorgen over de economie en (het behoud van) de koopkracht.

Tussen 16:30 en 18:30 uur is de reguliere uitzending van het NOS Radio 1 Journaal te horen. Ook daarin veel aandacht voor Prinsjesdag 2008.