Home Landelijke radio Technicolor opent vernieuwde verbindingscentrum

Technicolor opent vernieuwde verbindingscentrum

Het verbindingscentrum van Technicolor (voorheen NOB) is gedigitaliseerd en geoptimaliseerd. Een op maat gemaakt meubel voor de technici zorgt voor een geheel nieuwe look. Het verbindingscentrum is het kloppende hart van de radio van de publieke omroep en staat vlakbij de studio’s van Radio 1. Alle audio uit de studio’s komt hier binnen om verder verspreid te worden. Tijdens de werkzaamheden gingen de uitzendingen gewoon door. De luisteraar heeft niets van de verbouwing gemerkt.

Doordat de matrix in het verbindingscentrum werd vervangen, heeft Technicolor de hulp van een extern bedrijf ingeroepen: Basement Electric. De oude opstelling dateerde nog uit 1990. In nauw overleg met Technicolor is er een fris groen meubel geleverd en geïnstalleerd. "Een gewaagde kleur, maar we zijn erg blij met het eindresultaat," aldus Paul Termeulen, projectleider van Technicolor.

Er is een avocent systeem geïnstalleerd zodat alle pc’s in de CAR (centrale apparaten ruimte) geplaatst kunnen worden en alleen de bediening en monitoren (HD schermen) op het meubel staan. De CAR, bestaande uit zes grote racks, is volledig vernieuwd en digitaal aangesloten. Alle 19" racks zijn vervangen evenals nieuwe patchfields.

Vorig artikelPrinjesdag morgen uitgebreid op Radio 1
Volgend artikelArjen van der Horst nieuwe NOS-correspondent in Londen