Home Landelijke radio Presentator klaagt Omroep Flevoland aan

Presentator klaagt Omroep Flevoland aan

Radiopresentator Bob van Beeten is het er niet mee eens dat zijn voormalige opdrachtgever Omroep Flevoland hem aan de kant heeft gezet. In totaal moesten zo’n twintig medewerkers wegens bezuinigingen de omroep verlaten, Van Beeten was de enige die het er niet bij liet zitten. Gisteren diende een kort geding over de zaak in de rechtbank van Lelystad.

Van Beeten verrichtte op freelance basis via zijn bedrijf Florial Productions diverse diensten voor de zender. Zijn contract liep tot 1 oktober vorig jaar. Daarna kreeg hij een contract voor drie maanden aangeboden, dat beide partijen per dag konden opzeggen. Van Beeten was het er niet mee eens dat zijn jaarcontract niet werd verlengd. Bovendien zinde het alternatief hem niet. De handelwijze van de omroep druiste volgens hem in tegen alle afspraken die hij ooit met de zender had gemaakt. Hij had nog wel geprobeerd om tot een oplossing te komen, vertelde zijn advocaat Den Besten. Raadsman Mol van de omroep Flevoland zei dat de omroep het jaarcontract netjes had opgezegd en zich dus wel aan de afspraken had gehouden.

Reden voor het beëindigen van de samenwerking is dat de omroep moest bezuinigen. De regionale zender had een tekort van 800.000 euro op de begroting. Op 26 januari is de uitspraak van de rechter. (Stentor)