Home Landelijke radio Genomineerden NL-Awards 2004 bekend

Genomineerden NL-Awards 2004 bekend

De overkoepelende organisatie van regionale publieke omroepen, de Stichting Roos, heeft vandaag de genomineerden bekend gemaakt voor de jaarlijkse NL-Awards, de onderscheiding voor het ‘beste regionale radio- en tv-programma van het afgelopen seizoen’. Uit een recordaantal van 73 inzendingen zijn 19 programma’s geselecteerd in vier categorieën: nieuws, sport, achtergrond en varia. Per categorie is een prijs voor radio en voor tv beschikbaar.

“Als jurylid lid heb ik genoten van de juweeltjes onder de vele inzendingen”, zegt Felix Meurders (VARA), jurylid van de NL-Awards. Jurylid Astrid Kersseboom (NOS) heeft als reactie: “Ik vond het verschil in kwaliteit tussen de ingezonden programma’s groot. Van ‘hoe kun je dat in vredesnaam inzenden als één van je beste producten’ tot grote bewondering. Ik heb bij twee programma’s tranen in de ogen gekregen, één keer van het lachen, één keer van ontroering.”

Mediatrainer Henk ten Oever zal de jury die verder nog bestaat uit Kees van de Ven (Omroep Zeeland), Gisèla Mallant (NPS) en Rommert Kruithof (hoofdredacteur RadioNieuwsCentrale) voorzitten. De NL-Awards worden uitgereikt tijdens de Regionale RTV Dagen in Lattrop op donderdag 24 februari aanstaande.